یکی از بیماریهای جدی گیاهان زینتی و حتی باغی و زراعی، بیماری سفیدک پودری یا کپک پودری (Powdery mildew) است. اگر علاقه مند به نگهداری از گیاهان چه در منزل و چه در باغ خود هستید یا اگر از گیاهانی نگهداری میکنید احتمالا تا الان با این بیماری برخورد کرده باشید. سفیدک پودریاگر به موقع کنترل نشود ممکن است به طور کامل گیاه را از بین ببرد.
بیماری سفیدک پودری
یکی از شایعترین بیماریهای انواع مختلف گیاهان، بیماری سفیدک پودری است. این نوع بیماری به راحتی قابل تشخیص است و همانطور که گفته شد تقریبا تمام گیاهان، مثل درختان میوه، درختچهها، سبزیجات، علفهای هرز و … را گرفتار خود میکند. یکی از مشخصترین علائمی که این قارچ بیمارگر ایجاد میکند لکههای روشن و زرد رنگ بر روی برگ گیاه است که به مرور در محل آلودگی کپک سفید رنگ و پودری مانندی ظاهر میشود. در نهایت این پودر کل برک را فرا گرفته و کاملا قابل تشخیص است. در موارد شدیدتر اگر اقدامی برای کنترل بیماری انجام نشود برگها خشک شده و تقریبا گیاه از بین خواهد رفت. اگر بیماری سفیدک پودری به موقع تشخیص داده شود، درمان آن با روشهای مختلف انجام خواهد گرفت.
سفیدک پودری در آب و هوای گرم و خشک رشد کرده و به شکل لکهای پودری سفید و خاکستری روشن روی برگها دیده میشود. کمبودن تابش نور خورشید و جریان هوای ضعیف و رطوبت زیاد بر روی برگها شرایط را برای بوجودآمدن سفیدک پودری فراهم میکند. کاهش رشد گیاه، سوختگی میوه، کم شدن میوه، لکهها یا سوختگی برگها، پژمرده شدن ساقه و ریزش زودرس برگهای گیاه از علائم دیگر ابتلای گیاه به سفیدک پودری است.
پیشگیری ازبیماری سفیدک پودری
- بین گیاهان فاصلهی مناسب ایجاد کنید. آنها را تا جایی که امکان پذیر است از حصار و دیوارها دور نگه دارید تا میزان رطوبت به حداقلرسیده و جریان هوا مناسب شود.
- با توجه به نیاز گیاهان آنها را مقابل تابش نور خورشید قرار دهید.
- شاخ و برگهای مرده و آلودهی گیاهان را از اطراف گیاه برداشته و دور بیندازید.
- پس از استفاده از قیچی و هرس آنها را ضدعفونی کنید.
- از قارچ کش ارگانیک بصورت منظم استفاده شود.
- برای خرید گیاهان، گونههای مقاوم تر در برابر بیماری سفیدک پودری را انتخاب کنید.
- از آبیاری گیاه در وسط روز خودداری کنید.
درمان بیماری سفیدک پودری
اگر با بیماری سفیدک پودری و روشهای درمان آن آشنا باشید، پیش از جدی و شدیدتر شدن آن قادر به درمان آلودگی خواهید بود. برای درمان کپک پودری، محصولات زیادی را در بازار پیدا خواهید کرد اما علاوه بر آن، درمانهای خانگی بسیاری هم وجود دارد. در ادامه به تعدادی از روشهای درمان بیماری سفیدک پودری خواهم پرداخت.
-
استفاده از گوگرد:
گوگرد در برابر اغلب کپکهای پودری تاثیرگذار است. به یاد داشته باشید که از این روش در هوای گرم استفاده نکنید.
-
قارچ کشهای مناسب کپک پودری:
با توجه به نظر کارشناس میتوانید از قارچکشهای حاوی ترکیبات مسی یا گوگردی استفاده نمایید. از مهمترین قارچکشها برای درمان سفیدک پودری میتوان به استروبی، امیننت، لونا و دومارک اشاره کرد.
-
کوتاه و هرسکردن بخشهایآلوده:
بخشهای آسیبدیده را از گیاه جدا کرده و دور بیندازید. پس از هرس گیاهان، تمام ابزار را ضد عفونی کنید.
-
بی کربنات پتاسیم:
نصف قاشق چایخوری صابون مایع و ۱ قاشق غذاخوری بی کربنات پتاسیم را در یک گالن آب ترکیب کنید. سپس به تمام مناطق آسیبدیده اسپری کنید.
-
استفاده از سیر:
یک لیتر آب، چند قطره صابون مایع و دو الی سه عدد سیر تازه را در مخلوطکنریخته تا به خوبی ترکیب شوند. سپس محلول را از یک صافی عبور دهید و محلول را روی ساقه وبرگ های گیاهآلوده اسپری کنید.
-
روغن چریش:
این روغن چریش عصارهای از میوه و دانهی درخت چریش که بومی هند است، بدست میآید. این روغن برای مقابله با حشرات و آفات بسیار کاربردی است. همچنین در مقابل بیماری سفیدک پودری نیز کارایی داشته و این بیماری را تا حدودی کنترل میکند.
نهالستان طبیعت سبز ، مرکز خرید نهال
نهالستان طبیعت سبز مهندس محرمی واقع در (میاندوآب) بزرگترین تولید کننده و عرضه کننده نهال با مجوز تولید نهال در غرب کشور با همکاری ناظرین و کادر مجرب جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی می باشد. طبیعت سبز بیش از سه دهه است که در زمینه تولید و فروش بیش از ( ۴۰۰ نوع انواع نهال مثمر و غیر مثمر) فعالیت میکند. این نهالستان به صورت تخصصی در زمینه نهال گردو فعال است. طوریکه سالیانه ۵ هکتار از انواع نهال گردو پیوندی و غیر پیوندی (بذری، ژنوتیپ برتر، خوشه ای) زیر کشت دارد. این نهالستان سالیانه حدود ۳۰۰ هزار اصله نهال شناسنامه دار و مجوزدار تولید و به داخل و خارج از کشور ارسال می نماید. جهت خرید نهال با قیمت فروش مناسب با کارشناسان این نهالستان در تماس باشید.