خدمات

بهترین خاک برای درخت گردو

بهترین خاک برای درخت گردو
Rate this post

انتخاب بهترین خاک برای درخت گردو بسیار مهم است . خاک منبع تغذیه گیاهان است.  بنابراین  اگر به درستی انتخاب نشود ، شما در باردهی محصول دچار مشکل خواهید شد. همچنین شناختن مقادیر مواد مغذی موجود در خاک بسیار مفید است تا بتوانید حداکثر عملکرد محصول را در زمین حفظ کنید. داشتن دانش باعث می شود که بدانید از چه نوع خاک وکودی برای افزایش کیفیت عملکرد نهال ها و درختان بعدی گردوی خود استفاده کنید .

اقلیم مناسب برای کاشت درخت گردو:

قبل از آنکه به سراغ خاک مناسب کاشت گردو، برویم، بهتر است بدانیم که اصل این درخت، در کدام آب و هوا و در کدام اقلیم جغرافیایی بهترین عملکرد را از خودش نشان می‌دهد. موضوع آب و هوای مناسب در کاشت، درست به اندازه کیفیت خاک اهمیت دارد. اصلا این دو، به نوعی با هم ارتباط دارند؛ چراکه آب و هوا، در تصفیه خاک، موثر است.

به طور عمومی، گفته می‌شود که خاک مناسب برای درخت گردو، در مناطق سردسیر و یا مناطق مدیترانه‌ای، با تابستان معتدل و زمستان سرد، یافت می‌شود. اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر بیان کنیم:

  • دمای مناسب برای کاشت نهال گردو، در حدود 40 درجه الی منفی 20 درجه سانتی‌گراد است.
  • به علاوه، این درخت به 500 الی 1600 ساعت احتیاج به سرمای (بین صفر تا 7 درجه سانتی‌گراد) هم دارد.
  • ارتفاع مناسب برای احداث باغ گردو نیز بین 700 الی 2400  متر، بالاتر از سطح دریاست.
  • بهتر است که باغ، در دامنه‌های رو به شمال احداث شود.

البته این شرایط بدان معنا نیست که خاک مناسب برا کاشتن این درخت در مناطق گرمسیر پیدا نمی‌شود. کاشت درخت گردو در مناطق گرم هم ممکن است، اما قبل از کاشت، اقداماتی مثل افزودن ماسه بادی برای درخت گردو، شخم زدن و انجام آماده‌سازی‌های اولیه، نیاز خواهد بود.

ویژگی های خاک برای درخت گردو

از نظر ظاهری بافت خاک مناسب گردو نباید دارای سنگلاخ و سفت باشد و می‌بایست درصد رس آن پایین باشد در واقع باید ترکیبی از رس، شن و لوم باشد و می توان از ماسه بادی در ترکیب بافت خاک گردو استفاده کرد این خاک باید غنی و حاصلخیر باشد و در عین اینکه رطوبت را تا حدی در خود نگه می دارد زهکش مناسبی نیز داشته باشد تا ریشه های آن بتوانند به راحتی در خاک گسترش یابند بنابراین باید حداقل عمق خاک 3 متر باشد.

به این نکته باید دقت کرد که وجود لجن، سنگریزه بیش از حد، رسوبات شن و ماسه و تجمع آب پای ریشه درخت گردو سبب می شود که رشد ریشه گردو محدود شود بنابراین در زمان کاشت و داشت آن باید به این نکات دقت کافی نمود همچنین وجود آهک بیش از حد مجاز در خاک سبب کلروز برگ ها می شود که می توان با یکسری اقدامات زراعی میزان آهک خاک را کاهش داد..

تاثیر شوری خاک بر روی رشد درخت گردو

بهتر است درخت گردو در خاک هایی کاشته‌شود که شور نباشند. این درخت حداکثر شوری که می تواند تحمل کند 4 میلی موس بر سانتی متر است. اگر در خاک های شور رشد کند رشد آن با اختلال مواجه می شود و در پی این موضوع علائم سوختگی از قسمت نوک برگ های آن ظاهر می شود سپس به آرامی تمام برگ را فرا می گیرد و در نهایت میزان و کیفیت میوه ها را کاهش می دهد.

این شوری در اثر افزایش یکسری از عناصر در خاک مانند کلر، کلسیم، منیزیم، نیترات و سولفات ها به وجود می آید که درخت گردو با جذب این عناصر در فرآیند های سلولی آن اختلال به وجود می آید در نتیجه سلامت و باردهی آن با مشکل مواجه می‌شود.

شوری خاک از روی علائم ظاهری برگ های گردو و با انجام آزمایش خاک می توان تشخیص داد که به کمک آبشویی زمین، استفاده از گوگرد ارگانیک، استفاده از آبیاری قطره‌ای، کاشت ارقام مقاوم به شوری و افزودن ژیبس به خاک تا حدی می توان خاک های شور را اصلاح کرد.

تاثیر شرایط محیطی بر روی بافت خاک گردو

از آن جایی که شرایط اقلیمی منطقه نقش مهمی در کاشت نهال گردو دارد. این شرایط اقلیمی بر روی بافت خاک منطقه نیز تاثیر می گذارد .پس باید به این موضوع برای تشخیص بافت خاک مناسب گردو دقت کرد. طبق تجربه نشان داده‌شده‌است مناطقی که دارای اقلیم سردسیر هستند از شرایط خاکی بهتری برای رشد گردو برخوردارند. اما اگر قصد دارید در مناطق گرمسیری اقدام به کاشت نهال گردو کنید می توانید با شخم زدن زمین در جهت بهبود بافت خاک اقدام نمایید.

نقش ساختار خاک بر روی رشد درخت گردو

بعضی از خاک ها به طور طبیعی دارای بافتی مناسب و یکنواخت هستند که نیازی به خاک ورزی و شخم عمیق ندارنداما برخی از خاک ها دارای ساختار لایه لایه هستند که ساختار هر کدام از این لایه ها ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد به عنوان مثال لایه هایی که دارای حجم زیادی از رس هستند مانع از حرکت آب به سمت پایین می شوند در نتیجه برای رشد ریشه و ایجاد تهویه مناسب برای آن با محدودیت مواجه هستند.

در مثال دیگر تجمع کلسیم در لایه های زیرین خاک سبب ایجاد لایه ایی نفوذ ناپذیر در لایه های زیرین خاک‌می شود. در نتیجه مانع از رشد و گسترش ریشه های گردو در لایه های زیرین و در بخش های عمیق خاک می شود. بنابراین نیاز است این چنین خاک هایی را اصلاح کرد. به همین منظور باید لایه های مختلف و سخت خاک را با استفاده از وسایلی همچون سوسولوز و ریپر خرد کرد و با یکدیگر مخلوط کرد تا لایه ها از نظر ساختاری یکدست شوند و ریشه بتوانند به راحتی در آن نفوذ کند.

pH یا اسیدیته مناسب خاک گردو

غالبا خاک های ایران دارای اسیدیته بالا یا  PHقلیایی هستند. این امر در جذب عناصر غذایی موجود در خاک تاثیر منفی می گذارد. برای رشد درخت گردو بهترین PH بین 5.7- 5.6 است اما PH بین 6 تا 7.5 برای آن نیز مناسب است. اگر میزان اسیدیته خاک افزایش پیدا کند می بایست آن را کاهش داد.

اگر PH خاک بیش از 7 باشد خاک را قلیایی در نظر می گیرند و غالبا در خاک های قلیایی میزان کلسیم افزایش یافته‌است. این امر منجر به افزایش شوری خاک می شود. در نتیجه این درخت نمی تواند عناصر غذایی خاک را به خوبی جذب کند و رشد و نمو آن با مشکل مواجه می شود. پس برای رفع این مشکل می توان با افزودن گوگرد و یا خاک اره به خاک و آبشویی خاک تا حدی قلیایی بودن خاک را کنترل کرد.

نهالستان طبیعت سبز ، مرکز خرید نهال

نهالستان طبیعت سبز مهندس محرمی واقع در (میاندوآب) بزرگترین تولید کننده و عرضه کننده نهال با مجوز تولید نهال در غرب کشور با همکاری ناظرین و کادر مجرب جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی می باشد. طبیعت سبز بیش از سه دهه است که در زمینه تولید و فروش بیش از ( ۴۰۰ نوع انواع نهال مثمر و غیر مثمر) فعالیت میکند. این نهالستان به صورت تخصصی در زمینه نهال گردو فعال است. طوریکه  سالیانه ۵ هکتار از انواع نهال گردو پیوندی و غیر پیوندی (بذری، ژنوتیپ برتر، خوشه ای) زیر کشت دارد. این نهالستان سالیانه حدود ۳۰۰ هزار اصله نهال شناسنامه دار و مجوزدار تولید و به داخل و خارج از کشور ارسال می نماید. جهت خرید نهال با قیمت فروش مناسب با کارشناسان این نهالستان در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *